ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Város

Siklósi Védőnői Szolgálat

Tevékenység, cím, elérhetőségA védőnők a prevencióban/megelőzésben dolgozó egészségügyi szakemberek, akik együttműködnek társszakmákkal, pedagógusokkal, és intézményekkel.

A területi védőnők a várandósságtól kezdve 6 éves korig gondozzák a gyermekeket, majd az iskolába kerülve az iskola védőnők veszik át a tanulók egészségi állapotának nyomon követését. 

A védőnők életkorhoz kötött szűrővizsgálatokat végeznek újszülött kortól kezdve, melynek célja a növekedés/fejlődés nyomonkövetése, valamint az elváltozások korai felismerése. Ezek a vizsgálatok az iskolás évek alatt ritkulnak, csak két évente történnek.

Fontos szerepet töltenek be a védőoltások szervezésében, előkészítésében,  és a témához kapcsolódóan a szülők és tanulók tájékoztatásában is.

A védőnők munkájának másik fontos pillére az egészségnevelés, mely a családok és a tanulók körében is zajlik. Fő témák a családtervezés és a fogamzásgátlás, a serdülőkori testi-lelki változások, dohányzás megelőzés, alkoholfogyasztás következményei, elsősegélynyújtás, csecsemőgondozás. 

Cím: 7800 Siklós, Dózsa György utca 5.

Telefon: (06 72) 351 138