ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Város

Fornovo di TaroSiklós városa és az olaszországi település 2014. februárjában kötött testvérvárosi szerződést.

Fornovo di Taro Siklóshoz hasonlóan több száz éves múlttal és történelmi jelentőséggel bíró település. Fornovo és környéke kulturális és művészeti értékekben gazdag. A város nevezetességei közé tartoznak az ókori Róma idejéből származó híd romjai, egy román stílusú templom és a Néprajzi Múzeum, amely jelentős kollekcióval rendelkezik a vidéki élet mindennapjairól. Az ókori Római Birodalom idején már fontos katonai és kereskedelmi csomópont volt, és a rajta áthaladó út a középkorban része lett az ún. Via Francigenának, az Észak-Európát Rómával, és azon keresztül a Szentfölddel összekötő útnak. Ezáltal a város évszázadokra meghatározó állomása lett a rajta áthaladó kereskedelmi és zarándokutaknak.  Fornovo nevét a középkor egyik híres csatája tette ismertté 1495. július 5-én, amelynek során az itáliai hegemóniára törekvő VIII. Károly francia király seregét győzték le az egyesített európai és itáliai haderők. Az újkori történelemben a vasút megjelenése kapcsolta be ismét szervesen a várost immár az ország vérkeringésébe. A folyóvölgyi mezőgazdasági termelésre alapuló gazdaságot alapvetően változtatta meg a múlt század elején a város környékén feltárt kőolajkincs. Az Olasz Kőolajtársaság révén a város országos jelentőségű kőolajkitermelő és finomító központtá vált.

 A 6300 lakosú település két óvodával, három általános iskolával, egy középiskolával és egy szakmunkásképző intézettel rendelkezik. A városnak három, az Olasz Labdarúgószövetség által elismert futballcsapata van, és emellett nagy népszerűségnek örvendenek más sportok is, úgymint röplabda, tenisz, úszás, kerékpározás, tánc.

A közös kapcsolódási pontok lehetőséget teremtenek arra, hogy a két település kölcsönösen bővítheti kulturális-, sport-, gazdasági-, és turisztikai együttműködéseit, az ezzel együtt a 2014-ben megnyíló nemzetközi pályázati lehetőségeken való részvételt is.

Honlap: http://www.comune.fornovo-di-taro.pr.it/