ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Város

FeldbachAz ausztriai várossal 1990-ben történt meg a kapcsolat felvétele. A kétoldalú aláírásra, egy évvel később, 1991. június 7-én került sor, így ez a két város közötti kapcsolat a legrégebbi.

A város Stájerországban található, 50 kilométerre fekszik Graztól. A majdnem 5000 lakosú település egy csodálatos kisváros, amely aktív gazdasággal, modern infrastruktúrával rendelkezik. Feldbach központi szerepet tölt be a környéken, köszönhető ez a sok régi és új háznak, továbbá a szabadidős létesítményeknek, turisztikai attrakcióknak egyaránt.

A város számos vendéglője, kávéháza, zöldterülete, parkja hívogatja az idelátogatókat és teszi kellemesebbé a Feldbachban eltöltött napokat. 

A város főterét egy hatalmas Mária szobor díszíti, azon kívül számos épített örökség található: Grazi Kapu, régi Takarék épülete, templomok, városháza, kolostor. A város fontos épületeinek egyike a Feldbachi Centrum, egy többfunkciós központ, mely különböző rendezvények, vásárok, kiállítások helyszínéül szolgál. A Stájer-Alpokban eredő Rába folyik keresztül a városon, így a folyón átívelő hidakon hangulatos sétákat tehetnek a turisták.

Honlap: www.feldbach-stadt.at/