ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Turisztika

Villánykövesd

Bővebben a településrőlVillánytól 3 km-re található, a Fekete-hegy keleti lábánál fekvő pincefalu, amely szintén a kerékpárút egyik látványos állomása. Látványosságát annak is köszönheti, hogy pincéi 3 szinten helyezkednek el. A védett, műemlék pincesor az ország egyik leglátványosabb műemlék együttese. Azt mutatja, hogy a múltban milyen jelentős szőlőtermesztés és borkészítés folyt a vidéken. A pincék jellegzetes színes kapui egész évben nyitva állnak a látogatók előtt, a látogatók megtekinthetik a borfeldolgozás éppen aktuális munkafázisait, szerszámait, megízlelhetik a gazdák és a természet munkáját dicsérő bor zamatát.

A pincesorok közül kitekintve több hektárnyi nagyságú park terül elénk, mely kirándulási vagy kikapcsolódási célból egy szuper lehetőség, s a gyermekek számára a parkban játszótér is fellelhető.

Minden év szeptemberében megrendezésre kerül az Európai Bordalfesztivál, melynek megnyitóját a Batthyány-pincében tartják.

Ipartörténeti látványosság a Villánykövesd szélén álló téglagyár.

További látványosság a római katolikus templom, amely késő barokk stílusban épült 1780-ban. Nagyboldogasszony tiszteletére szentelték fel. Túrázási lehetőséget nyújt a Fekete-hegy, mely túra útvonallal ellátott.