ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Turisztika

Riczu Tamás Borászata

Bővebben a borászatrólA borvidék közepén Siklóson, az Akasztófa dűlőben működik Riczu Tamás Borászata.

A vállalkozás 7 ha szőlőterületén tudatos, környezetbarát, vegyszer mentes művelés, terméskorlátozás, időzített és kíméletes szüret, bogyóválogatás (a prémium kategóriánál) alapján kékfrankos, merlot, cabernet sauvignon, cabernet franc és olaszrizling szőlőfajtákat termel.

A borok kizárólag természetes, vegán alapanyagok felhasználásával készülnek, jelenleg évi 40-50 ezer palack mennyiségben, kizárólag villányi védett eredetű minősítéssel. A classicus borok reduktív technológiával készülnek, míg a könnyedebb vörösborok tartályban érleléssel, a prémium vörösborok 14-24 hónapig első és másod töltésű tölgyfahordókban érlelődnek függően attól, hogy a szüretelt szőlő minősége könnyedebb vagy testes minőségű. A borok classicus, prémium és super prémium kategóriában kerülnek forgalomba.

Riczu Tamás borász 17 éve a szőlészet és a borászat elkötelezett híve. Neki a borászat, a szőlő művelése, nem csak egy szakma, nem csak egy megélhetés, hanem elhivatottság, egy örök, végtelen „szerelem”, amiben mindig újabb és újabb kihívást talál.

Tamás Siklóson született és azóta is itt él, dolgozik, nem hagyta még el soha szeretett városát.

Egy gondolat tőle:

„Hiszem, hogy egy tökéletes bor a szőlőben születik, amit a maga mására kell hogy alakítson az útkereső borász.”

Elérhetőség

Cím: 7800 Siklós, Akasztófa dűlő

Weboldal: www.riczutamas.com

Facebook: https://www.facebook.com/riczuboraszat

E-mail: info@riczutamas.com

Telefon: +36-30/9614-149