ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Turisztika

Máriagyűdi Levendulás HázElérhetőség

Cím: 7800 Siklós – Máriagyűd, Járó Péter utca 9.

Web: http://levendula.mariagyud.eu/

Telefon: +36-70-674-8298

Email: levendula-gyud@freemail.hu

 

Napsütötte, szép domboldalon, a Tenkes-hegy oldalában áll a csodálatos Bazilika, tornyaival integetve várja a zarándokokat és látogatókat.

2012-ben úgy döntöttünk, hogy ezen a mediterrán vidéken – ami leginkább a szőlő hazája – a sokoldalú és csodálatos szépségű levendulát fogjuk termeszteni.

Sok tapasztalatszerzés után megismertük a levendula gyógyító és rengeteg örömet adó tulajdonságait. Nálunk legismertebb a francia (Lavandula angustifolia) és az angol (Lavandula intermedia). Mindkét fajtából ültettünk, mert mindegyiknek kiváló tulajdonságai vannak. A franciát olajtartalma miatt, az angolt pedig kiváló illata és dekoratív jellege miatt választottuk.

Birtokunk egy részét levendula palántákkal ültettük el, melynek nagyon kedvező a már említett éghajlat, valamint a kötetlen, köves talaj. Vegyszerezést, permetezést nem igényel, így bátran használjuk szörpök, lekvárok és gyümölcsdzsemek, valamint illat párnácskák készítésére.

A Kegyhely és Bazilika megtekintése után szeretettel várjuk a zarándokokat és látogatókat a Levendulás Házba, ami a templomtól öt percnyi kényelmes sétával érhető el.

Kóstolást, bemutatót és vásárlási lehetőséget kínálunk.