ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Borászatok

Siklós nemcsak kulturális és történelmi jelentőségű város, hanem ízletes borairól is ismert. Leletek is azt bizonyítják, hogy már a kelták és a rómaiak idején is elterjedt volt a sző-lőtermesztés kultúrája.1994-ben alapított első hazai borútnak – Villány-Siklós Borút – alapító tagja.

Siklóson – a Tenkes hegy oldalában – a fehérborok dominálnak, a legelterjedtebb szőlőfajta, mely egyben Siklós zászlós bora, az Olaszrizling. Emellett a Chardonnay, a Tramini, a Muskotály és a Rajnai Rizling is nagy népszerűségnek örvend. A település a rosé- és vörösbor-ok készítésében is élen jár, legkedveltebb vörösbor a Portugieser.

Az itt termelt borok karakteréhez nagyban hozzájárul a véráztatta talaj és az akasztottak sóhajai, akiket a Tenkes hegy oldalában lévő vesztőhelyre, az Akasztófa-dűlőre vittek. Sóhajaikat éjszakánként még ma is hallhatják a helyi boszorkák.

 

Ipacs Szabó Birtok

Bővebben a birtokról


 

Ábel Pince

Bővebben a pincészetről


 

Bíbor Birtok

Bővebben a birtokól


 

Fontányi Borászat Kft.

Bővebben a borászatról


 

Grócz Pincészet

Bővebben a pincészetről


 

Gergen Birtok

Bővebben a birtokról


 

Heumann Pincészet

Bővebben a pincészetről


 

Joó Tamás Pincészete

Bővebben a pincészetről


 

Kalmár Pince

Bővebben a pincészetről


 

CEGA Pincészet

Bővebben a pincészetről


 

Riczu Tamás Borászata

Bővebben a borászatról


 

Rubintos Pince

Bővebben a pincészetről


 

Vineas Tenkes

Bővebben a pincészetről


 

Szabó Pincészet

Bővebben a pincészetről


 

Szomor Pincészet

Bővebben a pincészetről


 

Tollas Pincészet

Bővebben a pincészetről


 

Malatinszky Kúria

Bővebben a kúriáról