ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Önkormányzat

Siklósi Gyémánt Díj önkormányzati kitüntetésFelhívás

Siklósi Gyémánt Díj

Siklós Város Önkormányzatának Képviselő-testülete javaslatokat vár a Siklósi Gyémánt Díj elnevezésű önkormányzati kitüntetésre.

A javaslatokat legkésőbb 2021. november 15-ig lehet eljuttatni Siklós város jegyzőjéhez postán vagy elektronikus levélben (titkarsag@siklos.hu). A borítékon vagy az elektronikus levél tárgyában a „Siklósi Gyémánt Díj” elnevezést kérjük feltüntetni. A javaslatból derüljön ki, hogy az abban szereplő kitüntetésre javasolt személy megfelel a kitüntetési feltételeknek.

A díjról: A Siklósi Gyémánt Díj elnevezésű kitüntető díjat a képviselő-testület a kimagasló (országos vagy nemzetközi szinten is jelentős) tanulmányi, kulturális, művészeti vagy sport eredményeket elérő siklósi kötődésű, középfokú vagy felsőfokú oktatásban tanuló fiatalok elismerésére alapította. A díjból évente csak egy adható ki, a díj megosztva nem adományozható.

A kitüntető díjjal oklevél, díszplakett és bruttó 100.000 Ft pénzjutalom jár.

A díj odaítélését előkészítő eljárás előzi meg, melynek lefolytatása az illetékes bizottság feladata. Szavazásra csak a bizottság által javasolt jelöltek bocsáthatóak, a kitüntetésre jelöltekről a képviselő-testület a decemberi átadást megelőző ülésén dönt.

Siklós, 2021. október 15.

Nádoriné dr. Rohi Éva

jegyző

Pontos dátum: 0000-00-00 00:00:00