ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Város

Tájékoztatás tanévkezdési támogatás igénylésének lehetőségéről

TÁJÉKOZTATÁS TANÉVKEZDÉSI TÁMOGATÁS IGÉNYLÉSÉNEK LEHETŐSÉGÉRŐL

Tisztelt Lakosság!

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a szociális ellátásokról szóló 24/2020.(VIII. 31.) önkormányzati rendelet 18.§-a alapján, a tanévkezdéssel járó többletkiadások enyhítése érdekében a képviselő- testület évente egy alkalommal tanévkezdési támogatásban részesíti az igénylés időpontjában legalább 6 hónapja siklósi lakóhelyű vagy tartózkodási helyű, bölcsődében, köznevelési intézményben, vagy felsőoktatási intézményben jogviszonnyal rendelkező 25. életévét be nem töltött gyermek szülőjét, amennyiben a családban az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg a szociális vetítési alap 500 %-át, jelenleg 142.500 Ft-ot.

Önállóan igényelheti a támogatást az a 25. életévét be nem töltött tanulói vagy hallgatói jogviszonnyal rendelkező nagykorú, aki tanulmányait nem nappali tagozaton folytatja és családjában az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg a szociális vetítési alap 500 %-át, jelenleg 142.500 Ft-ot.

A támogatás összege: 10.000 Ft/ gyermek, vagy nagykorú jogosult.

A kérelem 2023. szeptember 1. napja és október 15. napja között nyújtható be a Siklósi Közös Önkormányzati Hivatal Hatósági, Intézményfelügyeleti és Önkormányzati Osztályán.

A kérelem benyújtásához formanyomtatvány a Siklósi Közös Önkormányzati Hivatal portáján kérhető, vagy Siklós Város Önkormányzata honlapjáról elérhető nyomtatványok alcímről letölthető.

 

Siklós, 2023. augusztus 17.

Siklósi Közös Önkormányzati Hivatal