ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Város

Lakossági tájékoztató a szén rendeléséről

Tisztelt Lakosság!

A tavalyi évben készült barnakőszén felméréssel kapcsolatosan az állami tulajdonban lévő Ormosszén Zrt. felkészült a lakossági megrendelések teljesítésére.

A lakosság részére az Ormosszén Zrt. webáruházat hozott létre, amely elérhető az interneten a https://hazaiszen.hu weboldalon, ahol a lakossági megrendeléseket regisztrációt követően ugyanúgy lehet intézni, mint bármely más webáruházban.

A Kormány intézkedéseivel összhangban lehetőséget kívánunk teremteni azon lakosok részére is, akik nem rendelkeznek internet eléréssel és rokon, ismerős segítségét sem tudják igénybe venni a barnakőszén megrendelés lebonyolításához. Ezek a lakosok az Önkormányzat ügyintézőjének segítségével tudnak megrendelést leadni. Fontos hangsúlyozni, hogy az önkormányzat csak közvetítői feladatokat lát el a megrendelés továbbításában, a megrendelt szén kiszállításában és az áru ellenértékének kifizetésében nincs szerepe.

Az árakat az alábbi táblázat tartalmazza, mely a cég honlapjáró lett kimásolva.

Termék Szemnagyság (mm) Fűtőérték (kJ/kg)* Szén ára (nettó Ft/960kg) Szállítási díj (nettó Ft/raklap)

 

Szén ára + szállítási díj (bruttó Ft)

Raklapos diószén 20-40 min. 13.000 45 000 13 500 74 295
Raklapos borsószén 15-35 min. 12.000 44 000 13 500 73 025

 

* Az Ormosszén Zrt. a fenti barnaszén termékek esetében a fűtőérték tekintetében kizárólag a mintavételi szabványok betartása esetén vállal minőségi garanciát.

Felhívjuk a figyelmet, hogy a hazai barnaszenek hamu tartalma magasabb az import szenekre jellemző értékeknél.

Fenti árak 2023. január 1-től visszavonásig és a készlet erejéig érvényesek. A változás jogát fenntartják.

Ha Ön is szeretne szenet vásárolni, kérje családtagjai segítségét a rendelés leadásában, de ha nincs, aki segítsen, keresse fel az Önkormányzati Hivatalt és keresse Bognár Éva ügyintézőnket, aki egy megrendelőlap kitöltése és aláírása után segít megrendelni a kért mennyiséget!

Siklós, 2023. február 27.