ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Város

Tájékoztatás üzemképtelennek minősülő gépjárművek elszállításáról

Tájékoztatás üzemképtelennek minősülő gépjárművek elszállításáról

Tisztelt Lakosság!

Ezúton tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a közúti közlekedés szabályairól szóló 1/1975.(II.5.) KPM-BM. együttes rendelet 59.§ (3) bekezdés alapján hatósági jelzéssel nem rendelkező járművet, amely közúti forgalomban csak ilyen jelzéssel vehet részt, főútvonalon tilos, mellékútvonalon- közterülethasználati engedély nélkül- legfeljebb 10 napig szabad tárolni.

E rendelkezés megszegésével tárolt járművet a közterület felügyelet – a tulajdonos – költségére- eltávolíthatja. A felügyelő az ilyen járművön először értesítést helyez el, majd az értesítés elhelyezésétől számított 10 napot követően az érintett járművet elszállítással eltávolíthatja. Az intézkedéssel egyidejűleg értesíti a rendőrséget.

Amennyiben a tulajdonos nem állapítható meg, vagy felszólítás ellenére a járművet az elszállítástól számított 6 hónapon belül nem veszi át a felszólításban megjelölt helyen, abban az esetben a felügyelet a járművet értékesítheti, vagy más módon hasznosíthatja.

Annak érdekében, hogy a város bel- és külterületén a hatályos jogszabályok szerint tiltott módon ne tároljanak járműveket, a közterület-felügyelet jogosult eljárni. Hogy e járművek ne rontsák a városképet, ne foglaljanak el feleslegesen parkoló helyeket, Siklós Város Önkormányzata a járművek elszállításának és őrzésének biztosítása céljából a GAZSÓ-CAR Kft-vel megállapodást kötött.

Fentiek alapján megkérünk minden jármű tulajdonost, aki a hivatkozott szabályok megszegésével tárolta járművét, hogy azok jövőbeni szabályszerű tárolásáról gondoskodjon, hogy a felvázolt intézkedésekre ne kerüljön sor.

Siklós, 2021. 12. 06.

Siklósi Közös Önkormányzati Hivatal